Maar over stortyelling gesproken... 

Wat atheïsten van religies kunnen stelen

Bijna alle religies bestaan dankzij krachtige verhalen. Je zou de Bijbel en de Koran ook kunnen zien als twee van de meest succesvolle vormen van storytelling ooit.

Maar steeds meer mensen beginnen aan die verhalen te twijfelen. En het aantal atheïsten groeit. Toch moeten ongelovigen volgens de Zwiterse filosoof en verhalenverteller Alain de Botton religies niet helemaal afzweren. 

"Natuurlijk zijn er geen goden, geesten en engelen. Maar dat is niet het einde van het verhaal", aldus de Botton. Religies geven grote groepen mensen richting en troost. Een gevoel van moraliteit en gemeenschap. En ook als je niet mee wil gaan in een bepaalde doctrine, heb je daar misschien behoefte aan. Dus waarom zou je niet wat mooie aspecten van religies stelen om te leren over het leven? Atheïsme 2.0.

 
 

De Botton schreef er ook een boek over. 

De kracht van kwetsbaarheid

“Telling a good tale matters. Especially for one gender”