Maar over stortyelling gesproken... 

Bekijk het eens van de andere kant

"There's a flip side to everything", aldus de Amerikaanse schrijver en ondernemer Derek Sivers. In deze twee minuten durende TED Talk laat hij zien waarom dé waarheid niet bestaat. En dat dingen die misschien raar lijken, niet per se raar zijn. Hooguit anders.

Dankzij de sprekende voorbeelden begin je in te zien hoe vastgeroest je eigen overtuigingen soms zijn. En hoewel zijn inzicht niet heel vernieuwend is, kijk je toch op een andere manier naar de wereld op je heen. Als is het maar voor even.

 
 

Wat maakt een verhaal tot een goed verhaal? Welke elementen zijn nodig? En wat is de rol van de verteller? In de rubriek goed verhaal, lekker kort komen verschillende voorbeelden voorbij van verhalen die op een of andere manier raken, prikkelen of blijven hangen.


“Het geheim van het leven past niet in 140 tekens”

“In mij schuilt een advocaat van de duivel”