Maar over stortyelling gesproken... 

Hoe je een verhaal vaarwel zegt

Verhalenverteller breken er hun hoofd over: de openingszin. Niet zo gek, probeer zelf maar eens iemand direct te boeien in één zin. En er zijn zoveel opties. Begin je met een anekdote, een citaat, of een vraag? Val je met de deur in huis, of laat je de lezer rustig inkomen? Een belangrijke keuze die de toon zet voor de rest van het verhaal. Hoe bedoel je druk?

Maar hoe essentieel die eerste zin ook is, de manier waarop je het verhaal eindigt is minstens zo belangrijk. Dit is namelijk het moment waarop mensen afscheid moeten nemen van het verhaal, om weer terug te stappen in de keiharde realiteit.

In dit filmpje laat Cinefix de top 5 films zien met de beste aftiteling. Want ja, die kan zoveel meer zijn dan een ellenlange lijst omhoogschuivende namen. Ook handig: je kunt je to-watch-lijstje weer even aanvullen. 

 
 

Waarom het niet altijd zonnig moet zijn

Waarom taalpuristen niet zo moeten zeuren