Maar over stortyelling gesproken... 

Volg eens een lesje storytelling van Pixar

Iedereen wordt geboren als verhalenverteller. Maar het kan natuurlijk altijd beter, dacht Pixar. Daarom maakten ze samen met de Kahn Academy een gratis online cursus over The art of storytelling. Onderdeel van hun Pixar in a Box-serie, waar je een kijkje achter de schermen krijgt bij een van de bekendste animatiestudio's ter wereld.

De storytellingcursus bestaat uit zes lessen die gedurende het jaar online komen. Elke les krijg je nieuwe inzichten van de verschillende story artists die werkten aan films als Monsters Inc, Brave en Ratatouille. En elk filmpje is gekoppeld aan een praktische opdracht die je meteen kunt uitvoeren.

De eerste les staat nu online, met onder andere dit filmpje over hoe zogenaamde 'wat als...'-vragen je fantasie prikkelen en leiden tot ideeën.

 
 

“Een goed verhaal is relevant. En waar”

Waarom het niet altijd zonnig moet zijn