Maar over stortyelling gesproken... 

Zo haal je het zonnetje in huis. Letterlijk

De Amerikaanse Nobelprijswinnaar Richard Feynman was niet alleen een briljante natuurkundige, maar ook een sterke verhalenverteller. Dat is onder andere te zien in de BBC TV serie Fun to Imagine (1983), waarin Feynman alledaagse verschijnselen op een heel simpele manier uitlegt.

Vooral het filmpje waarin hij het fenomeen vuur behandelt is de moeite waard. Hierin ontdek je dat bomen niet uit de grond groeien, maar uit de lucht. En dat je haarvuur eigenlijk een stukje opslagen zon is.

 
 

Wat maakt een verhaal tot een goed verhaal? Welke elementen zijn nodig? En wat is de rol van de verteller? In de rubriek goed verhaal, lekker kort komen verschillende voorbeelden voorbij van verhalen die op een of andere manier raken, prikkelen of blijven hangen. 
 


“De mooiste verhalen liggen onder je neus”

“Een goed verhaal is relevant. En waar”